×

Προειδοποίηση

JFolder: :files: Η διαδρομή δεν καταλήγει σε φάκελο. Διαδρομή: var/www/vhosts/epoliteia.gr/httpdocs

 

Πρόεδρος :  Ίλα Παναγιώτα Ιωακείμ                      
 

Η Ίλα Παναγιώτα Ιωακείμ είναι κάτοχος μεταπτυχιακού του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών του τμήματος Διεθνών Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών, στα προπτυχιακά του Τμήματος Διεθνών Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά, ενώ επιπροσθέτως κάτοχος προπτυχιακού του Ανώτατου Τεχνολογικού Ιδρύματος Λάρισας για την Οικονομία & Διοίκηση τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων. Από το 2005 ασχολείται με την υποβολή Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και προγραμμάτων ΕΣΠΑ και είναι υπάλληλος του Δήμου Πετρούπολης του Τμήματος Προγραμματισμού Ανάπτυξης και Οργάνωσης.

Επιπλέον, έχει εκπαιδευτεί τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό αποκτώντας δεξιότητες στο σχεδιασμό και τη διαχείριση των ανθρώπινων πόρων. Η πραγματικότητα της ευρωπαϊκής ενοποίησης, μια ειρηνική, ενωμένη και ευημερούσα Ευρώπη με πολίτες που νοιάζονται για τον συνάνθρωπο ανεξαρτήτως θρησκεύματος, φυλής, χρώματος, γένους είναι στα πιστεύω της και μότο της «Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα».

Τέλος είναι συντάκτρια πολλών ηλεκτρονικών άρθρων.

 
Αντιπρόεδρος:  Ελένη Μπαμπλέκη                        
 
Η Ελένη Μπαμπλέκη είναι απόφοιτος του Τμήματος Νομικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και κάτοχος μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στις Ευρωπαϊκές Σπουδές για στελέχη επιχειρήσεως και οργανισμών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει απασχοληθεί για πολλά χρόνια στο Δημόσιο Τομέα και επί του παρόντος εργάζεται στο Υπουργείο Οικονομικών.
 
Τα ενδιαφέροντά της επικεντρώνονται στην ευρωπαϊκή πολιτική και διακυβέρνηση και τις οικονομικές σχέσεις και την επιρροή που έχουν τα ανωτέρω στη λειτουργία των εθνικών νομοθετικών οργάνων και στο δημόσιο τομέα.
 
Είναι υπέρμαχος της ευρωπαϊκής ιδέας και του εθελοντισμού και πιστεύει ότι η συλλογική δράση στη δημόσια ζωή μπορεί να αναδείξει σημαντικά προβλήματα των πολιτών και να συμβάλλει στην προώθηση λύσεων.           
 
Γενικός Γραμματέας:  Μπαρλαμπάς Παναγιώτης 
 
Ο Παναγιώτης Μπαρλαμπάς είναι απόφοιτος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και κάτοχος μεταπτυχιακού Διπλώματος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΕΕΔΕ) The Executive Master ‘s Program for Financial Directors, καθώς και University of ABERDEEN MSc (Econ) Business and Management.
 
Έχει απασχοληθεί ως στέλεχος Ειδικής Υπηρεσίας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Εφαρμογής Προγραμμάτων του Υ.Δι.Μ.Η.Δ
 
 
Αν. Γ.Γραμματέας:  Γαλάρης Αλέξανδρος             
Ο Αλέξανδρος Γαλάρης είναι απόφοιτος του Τμήματος Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Λάρισας και κάτοχος μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Διοίκηση Υπηρεσιών με κατεύθυνση Επικοινωνία και Διαφήμιση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει απασχοληθεί για πολλά χρόνια στο Δημόσιο Τομέα (Ολυμπιακή Αεροπορία και Υπουργείο Εσωτερικών) και επί του παρόντος εργάζεται στο εργαστήριο Τουρισμού και Οικονομίας του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα.
 
Τα ενδιαφέροντά του επικεντρώνονται στην ευρωπαϊκή πολιτική και διακυβέρνηση, στην εκπαίδευση ενηλίκων και στον αθλητισμό.
 
Είναι υπέρμαχος της ευρωπαϊκής ιδέας και της συνεργασίας μεταξύ των πολιτών εθνικά και πανευρωπαϊκά και πιστεύει ότι μόνο ενωμένοι και λειτουργώντας συλλογικά μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε αυτήν την δύσκολή εποχή που όλοι βιώνουμε.
 
Ταμίας:  Καραγεώργος Κωνσταντίνος                  
 
Ο Κωνσταντίνος Καραγεώργος είναι απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με κατεύθυνση την Πολιτική Ιστορία της Νεότερης και Σύγχρονης Ευρώπης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στις Ευρωπαϊκές Σπουδές για Στελέχη Επιχειρήσεων και Οργανισμών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
 
Εργάζεται Στον Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος. Επί σειρά ετών ασχολήθηκε με την ιδιωτική εκπαίδευση ως καθηγητής.
 
Επίκεντρο των ερευνών του είναι η Ευρωπαϊκή Διπλωματία. Πρεσβεύει τη ενεργή συμμετοχή των πολιτών στην παραγωγική διαδικασία εφαρμογής και εξέλιξης των ευρωπαϊκών θεσμών και αξιών.
 
 
Α. Ταμίας:  Καραγιώργος Ανδρέας                       
 
Ο Ανδρέας Καραγεώργος είναι απόφοιτος της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας και κάτοχος μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στις Ευρωπαϊκές Σπουδές για Στελέχη Επιχειρήσεων και Οργανισμών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει απασχοληθεί για πολλά χρόνια στα Ομάδες Εργασίας του Συμβουλίου της Ε.Ε. και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και από το 2006 ασχολείται συστηματικά σε θέματα προστασίας συνόρων, στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.
 
Τα ενδιαφέροντά του επικεντρώνονται στην ευρωπαϊκή πολιτική διαχείρισης των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. και την υλοποίηση κοινών επιχειρήσεων για τον έλεγχο των συνόρων, υπό τον συντονισμό του Frontex (Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή).
 
Τάσσεται με τη μεριά των προσπαθειών που καταβάλλονται για την εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του ενιαίου χώρου Schengen, με σκοπό την διατήρηση της ελεύθερης διακίνησης ανθρώπων και κεφαλαίων, μέσω της δημιουργίας των απαραίτητων συνθηκών ελέγχου και ασφάλειας .
 
 
Μέλος ΔΣ:  Μήτσιος Χριστόφορος                      
 

Γεννήθηκε το 1984 στα Τρίκαλα Θεσσαλίας. Σπούδασε Πληροφορική στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Μάνατζμεντ (MS in Management) στο ελληνικό παράρτημα του University of Teesside (UK) στην Αθήνα και Ευρωπαϊκά Οικονομικά (Executive MS in European Studies) στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών (ΔΕΟΣ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ακόμη, κατέχει ετήσια εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή από το ΚΜΨΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2012, είναι συνεργάτης του Ινστιτούτου Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης (ΙΣΕΤ) σε θέματα πληροφορικής και τεχνολογίας.

Στο παρελθόν, έχει υπάρξει επιστημονικός συνεργάτης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (2008-2009), ενώ έχει διδάξει πληροφορική και προγραμματισμό σε διάφορες βαθμίδες της εκπαίδευσης. Στη στρατιωτική του θητεία (2010), υπηρέτησε στο Σώμα Έρευνας-Πληροφορικής στην 1η Στρατιά και στο 485 ΤΔΒ.

Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα αφορούν τη χρήση της τεχνολογίας και της πληροφορικής στο μάνατζμεντ και την οικονομική διακυβέρνηση. Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Το 2016 κυκλοφόρησε το βιβλίο του «Η ψηφιακή οικονομία και η τεχνολογία υπό το πρίσμα των ευρωπαϊκών σπουδών και ένα υπόδειγμα κυβερνητικής» από τις Εκδόσεις Εντύποις.

 
Αναπληρωματικά μέλη: 
Γρηγοράκη Ελένη
Τσαουσάϊ Εριόλα Σοφία
 
>