×

Προειδοποίηση

JFolder: :files: Η διαδρομή δεν καταλήγει σε φάκελο. Διαδρομή: var/www/vhosts/epoliteia.gr/httpdocs

 

 

 

Πρόεδρος: Πλιάκος Αστέρης    


Ο Αστέρης Πλιάκος είναι  Καθηγητής του Ευρωπαϊκού Δικαίου στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο και είναι αριστούχος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου της Γαλλίας.  Έχει συγγράψει πολλά βιβλία, άρθρα και μελέτες την Ελληνική, Γαλλική και Αγγλική γλώσσα, με ευρύτατη απήχηση στη θεωρία του Ευρωπαϊκού Δικαίου. Έχει συνδράμει επιστημονικά την Ελληνική Πολιτεία στις διαπραγματεύσεις για την αναθεώρηση των συνθηκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε πολλά Ελληνικά και διεθνή συνέδρια, ενώ έχει κληθεί ως επισκέπτης καθηγητής σε πανεπιστήμια της Γαλλίας, Ρωσίας και Γερμανίας. Στο πλαίσιο της  Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής των Ελλήνων, συντάσσει ή ελέγχει εκθέσεις επί των νομοσχεδίων που κατατίθενται προς ψήφιση, ιδίως όσον αφορά τη συμβατότητά τους με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στις θεσμικές και ουσιαστικές διαστάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαίου, ειδικότερα στον δικαστικό έλεγχο, στην προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων, στον ανταγωνισμό, στην εσωτερική αγορά και  στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 


Τηλ: 210-8203 128
email: pliakos@aueb.gr 
HomePage: http://www.aueb.gr/Users/asteris/ -
Πλήρες Βιογραφικό:  pdf

 

 Αντιπρόεδρος: Καρύδης Γεώργιος            

 

Ο Γεώργιος Καρύδης είναι Επίκουρος Καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών (ΔΕΟΣ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με Έδρα Jean Monnet. Είναι πτυχιούχος (MA) του Νομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής Αθηνών (1985) και κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος (PhD), Universite De Paris I- Sorbonne, France (1991). Έχει πολυάριθμες δημοσιεύσεις σε έγκριτα Ελληνόγλωσσα και Ξενόγλωσσα Περιοδικά, σε θέματα Ευρωπαϊκού Οικονομικού, κυρίως, Δικαίου, και ειδικότερα σε θέματα Δικαίου του Ανταγωνισμού. Έχει συμμετοχή σε διεθνή Συνέδρια και σημαντικό διδακτικό έργο στο Προπτυχιακό και Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν στο Κοινοτικό Δίκαιο Ανταγωνισμού σχετικά με Συμβάσεις Διανομής, Συγχωνεύσεις, Κρατικές Ενισχύσεις και στις Γενικές Αρχές Κοινοτικού Δικαίου σχετικά με Κατάχρηση Δικαιώματος, Δημόσια Τάξη και Έννοια Γενικού Συμφέροντος. – 
Τηλ: 210-8203 411
email: karydis@aueb.gr Πλήρες βιογραφικό: pdf 

Γενικός Γραμματέας:  Ίλα Παναγιώτα Ιωακείμ   

Η Ίλα Παναγιώτα Ιωακείμ Εργάζεται στη Διεύθυνση Προγραμματισμού του Δήμου Πετρούπολης, ειδικεύεται σε μελέτες, σχεδιασμού και εφαρμογής προγραμμάτων ανάπτυξης  που έχουν να κάνουν με την αξιοποίηση των τοπικών φυσικών πόρων,  του ανθρώπινου δυναμικού,  της δημοτικής περιουσίας και τη δημιουργία και διαχείριση υποδομών στήριξης της οικονομικής δραστηριότητας.   Επιπροσθέτως στο γνωστικό της αντικείμενο είναι η σύνταξη προτάσεων που αφορούν στην εφαρμογή προγραμμάτων για την εξασφάλιση και διαρκή βελτίωση των τεχνικών και κοινωνικών υποδομών (δομημένο περιβάλλον), με στόχο την εξασφάλιση των κατάλληλων συνθηκών ποιότητας ζωής.
Τηλ:  2132024460
email:  ioakeimp@yahoo.gr 

Πλήρες βιογραφικό:  pdf 

Ταμίας: Καραγεώργος Κωνσταντίνος

Μέλοι: Σχοινάς Χρήστος (Αναπληρωματικός Ταμίας)

           Αννίτα Καλπάκα (Αναπληρωματική Γέν. Γραμματέας)

           Καραγεώργος Ανδρέας

>